Sådan finder du hul i økonomien til de ting du gerne vil

Der er mange danskere derude, der hvert år ikke kan tilbyde deres børn en sommerferie eller blot en weekendtur rundt i Danmark. Det er dog heldigvis sådan at selv med den værste økonomi, er der typisk altid en måde hvorpå man kan finde lidt ekstra i budgettet, hvis man ved hvor man skal kigge. Hvis man ikke allerede har et budget, bør man selvfølgelig starte med at få lagt et sådan. I denne artikel gennemgår vi lidt forskellige ting som måske kan give dig lidt mere til rådighed hver måned, som så kan sættes til side.

#1 Undersøg dit budget til bunds

Hvis du ikke allerede har et budget så skal du hurtigst muligt få lavet et. Hvis du har svært ved selv at overskue den slags, så kan man for et forholdsvis beskedent beløb få banken til at strikke et sammen til en. Typisk ligger det på omkring 600 kr. om året for en gennemgang af budgettet.

Derefter skal du undersøge om der er nogen faste omkostninger som du kan helt skære væk eller finde billigere alternativer. Det kunne fx være dit mobilabonnement hvor der typisk kan være en hel del at spare, da langt de fleste typisk ikke bruger deres nuværende mobilabonnement fuldt ud alligevel. Det er heldigvis forholdsvist nemt at finde et billigere mobilabonnement – se fx på den her side.

#2 Undgå restaurant besøg og andre ligegyldige ting

Et af de steder hvor mange kan spare allerflest penge, er på diverse restaurant besøg og takeout. Det er ikke unormalt for en familie at kunne spare op mod 1000 kr. hver måned hvis de sparede dette væk. Det kan godt være det nogen virker som den eneste løsning fordi man ikke lige har fået planlagt aftensmad eller bare fordi man gerne vil have noget ekstra lækkert. Det kan dog typisk løses ved god planlægning og en madplan. Derudover så kan et system til at snakke sig væk fra at tage den hurtige løsning være en god idé. De fleste kender godt til fristelsen og man kan hurtigt blive enige om at det er en god løsning. Sæt jer ned og snak om hvordan i skal gribe det an hvis man pludselig er kommet i tanke om aty man skal spise ude. Det kan virkelig spare jer for mange penge på længere sigt. Penge som kunne bruges på andre ting som måske endda kunne være minder man gerne vil huske hele livet. Lidt sjovere end #100 pizza skovlet indenbords.

No Comments

Post a Comment