Bedste muligheder for funding for mindre virksomheder

Når en mindre virksomhed har brug for “funding”, hvor skal den så henvende sig? Der er masser af måder for en mindre virksomhed at finde funding på, hver i sær med unikke fordele og ulemper. Selvom en af mulighederne gør sig godt med én type virksomhed, så kan det sagtens tænkes at en anden type vil være bedre for den næste virksomhed. Det kommer alt sammen an på præferencer hos den enkelte virksomhed og hvorvidt de enkelte metoder overhovedet bliver godkendt. For mindre virksomheder der har behov for at finde måder til at få mere kapital, har vi lavet en lille liste herunder.

1. Banker

Dette er typisk det første nogen tænker når vi tænker på at skal have et lån. Det er trods alt en banks måde at tjene penge på. Det er som regel ret nemt at blive godkendt til et lån, hvis du selvfølgelig har styr på finanserne i din virksomhed(og din private ofte..). Da banker selvfølgelig tjener penge på at yde dig et lån, er der andre alternativer hvor renterne typisk er noget lavere.

2. Crowdlending

Crowdlending er et forholdsvist nyt koncept i Danmark. Hos et selskab som lendino har de gjort det nemt for private investorer at låne virksomheder penge i bytte for en kapitalgevinst. Her er der typisk noget lavere rente end hvis du går i banken, men materialet du skal udarbejde for at blive godkendt til et lån, skal selvfølgelig også være ret godt, da du ellers ikke vil blive tilbudt lån af ret mange forskellige. Det er en rigtig god mulighed for at få et lån(også i tilfælde af at banken har sagt nej, da private måske ser andre muligheder end banken), og det hele foregår endda online, så det kan næsten ikke blive nemmere.

3. Crowdfunding

Crowdfunding er for alvor også kommet til Danmark. Der er efterhånden et par forskellige portaler i Danmark, hvor man kan oprette sit projekt for at se om der er nogen der har lyst til at investere penge i det. Her bytter man typisk med et færdiglavet produkt, og skal således ikke som sådan af med ejerandele som hvis det var en reel investering.

4. Online lånevirksomheder
Dette må og skal være den absolut sidste udvej for enhver virksomhed, hvis der er mulighed for at få lån eller funding andre steder fra. Hvis du vælger at få dig et kviklån, så skal du være opmærksom på at der kan være ret så høje omkostninger forbundet herved. Det bedste man kan gøre hvis man er nødsaget til at optage sådan et kviklån er at betale det af hurtigst muligt, da man derved kan undgå nogen af omkostningerne. Sørg for at undersøge vilkårene hos de forskellige udbydere så du får de bedste mulige vilkår. Dette kan du gør her: Se oversigt over kliklån.

Det var en artikel omkring hvordan du bedst muligt kan få mere kapital til din virksomhed i form af lån eller “investeringer”. Forhåbentlig er du blevet klogere på hvilke metoder der findes når du skal bruge et lån til din virksomhed.

No Comments

Post a Comment