3 tips til dig, der overvejer at starte egen virksomhed i Aarhus

3 tips til dig, der overvejer at starte egen virksomhed i Aarhus

Overvejer du at starte din egen virksomhed? Der er mange ting, som du skal overveje inden du kaster dig ud i det, og starter din egen virksomhed. Du kan tjene mange penge på at starte din egen virksomhed, men samtidig kan du også risikere at det ikke går godt, hvis du ikke har forberedt dig grundigt. Vi har derfor samlet 3 tips her, til dig der overvejer at starte egen virksomhed i Aarhus.

Undersøg markedet

Første råd, inden du starter din egen virksomhed, er at undersøge markedet godt inden du etablerer din virksomhed. Det er vigtigt at undersøge markedet for lignende virksomheder, der måske laver en lignende service eller det samme produkt.

Du skal undersøge markedet for at få en idé om, hvor stor konkurrencen er på det område som du gerne vil starten indenfor. Samtidig skal du overveje, hvordan du vil ”tage” kunderne fra konkurrenterne. Adskiller dit produkt, eller din service sig fra deres på nogle punkter der kan lokke kunderne? Kan du gøre det til bedre priser, eller vil du lave et stærkt brand? Det er vigtigt at du har en strategi, hvis der er nogle der laver noget lignende på markedet.

Hvis du fx gerne vil lave en virksomhed der tilbyder iPhone reparation i Århus, er det en god idé at undersøge hvem der allerede tilbyder mobile reparationer i forvejen, og se hvilke priser de tilbyder reparationerne til.

Hav styr på økonomien

Det her er alfa omega når du starter din virksomhed. Det er enormt vigtigt at du har overblik over den økonomiske del af at starte en virksomhed. Du skal både have styr på hvad det koster at starte virksomheden og hvor mange du skal bruge løbende, så du er sikker på at kunne starte op uden økonomiske problemer.

Hvis det er første gang, du skal starte din egen virksomhed kan du overveje at få hjælp til at overskue den økonomiske del. Der er nemlig altid noget, som er uventet. Samtidig har du ikke en særlig god chance for at lægge et realistisk budget, hvis du ikke har startet virksomhed før. Du kan fx søge hjælpe hos en Business Angel, der samtidig også kan hjælpe dig med sparring omkring din virksomhedsidé.

Inden du søger hjælp hos en Business Angel, er det god idé at forberede en lille præsentation der fortæller om din idé. Det er vigtigt at have en god præsentation af dit projekt, så du fanger den person, som du gerne vil have til at investere.

Hvis du har lavet en kedelig præsentation, vil personen næppe investere i dit projekt. Samtidig er det vigtigt at have et budget klar, der viser, at du kan tjene penge på din virksomhed.

Er du helt klar?

Inden du tager det sidste skridt, og starter din virksomhed er det vigtigt at du er sikker på, at du er helt klar. Det kræver meget tid og det kræver meget af dig at starte din egen virksomhed.

Du kommer til at bruge rigtig mange timer på projektet, hvis det skal blive en succes – og det skal det selvfølgelig. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du er 100 % klar til at gå ind i det her.

Du skal både være klar til at bruge mange timer, og dels også investere mange penge i projektet. Derfor er det også vigtigt, at du virkelig tror på idéen, så du er klar til at bruge mange af dine timer på at gøre din nye virksomhed til en succes.

No Comments

Post a Comment